Preslatka trogodišnjakinja osvojila svijet imitacijama slavnih ličnosti

Radiosarajevo.ba
Preslatka trogodišnjakinja osvojila svijet imitacijama slavnih ličnosti
Trogodišnja Scout Larson svojim šarmom i neodoljivošću uspela je da osvoji srca ljudi širom sveta, a iza njene serije fotografija na kojima pozira kao slavne žene krije se izuzetno humana priča

Kada je baki trogodišnje Scout Larson dijagnosticiran rak dojke, njena mama Ashley Larson odlučila je napraviti mali projekt zahvaljujući kojem ovu preslatku trogodišnjakinju danas na Instagramu prati više od 40 hiljada ljudi.

“Projekt smo započeli kada je Scoutinoj baki dijagnosticiran karcinom dojke. Na bilo koji način smo pokušavali da zaokupiramo misli nečim drugim u tom teškom periodu. Kada je baki kosa počela da opada, Scout se jako zabrinula, a ja sam željela da je ne opterećujem i naučim, a ujedno i podsjetim sebe, da su žene borci! Izabrale smo poznate i utjecajne žene kako bismo Scout naučili šta znači ženska snaga. Sastavili smo listu zvijezda za fotografiranje i ispričali ponešto o svakoj. Projekt je trajao nešto manje od godinu dana - tokom dijagnoze, liječenja i mastektomije”, ispričala je mama Ashley.

Pedesetsedmogodišnjoj Diani kancer dojke dijagnosticiran je u aprilu 2016. dodine, a od juna do septembra te godine prošla je kroz šest intenzivnih hemoterapija i dvostruku mastektomiju u decembru.

Diana je prošla kroz težak period i danas je sasvim zdrava, a njen oporavak kćerka i unuka proslavile su dirljivom serijom fotografija na kojima Scout i Diaana nose majice s natpisima: “Pobijedila sam rak! Hajde da partijamo”, i “Baka je pobijedila rak! Hajde da partijamo”.

 

Objavu dijeli Scout Penelope (@hello.scout)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije