Prekinite odmah vezu: Signali koji otkrivaju da partner ima loš utjecaj na vas

Radiosarajevo.ba
Prekinite odmah vezu: Signali koji otkrivaju da partner ima loš utjecaj na vas
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Problemi u vezi dovode do negativnog utjecaja na vaše blagostanje i ponašanje. Ako se ne osjećate ugodno u vašoj vezi, možda je vrijeme da razmislite o tome što to uzrokuje.

Postoji nekoliko javnih signala da možete shvatiti da je odnos sa partnerom umjesto da vam daje krila naporan i frustrirajući.

Donosimo vam nekoliko njih, nakon čega ćete saznati da partner sa kojim kreirate vezu nije vaša podrška.

On zahtijeva da se promijenite

Niko ne može zahtijevati da se promijenite da biste spasili odnos. Dvoje ljudi treba da rade zajedno za uspješan odnos. Možete se odlučiti za kompromis u nekim stvarima, ali ne može da se samo jedna osoba mijenja, a da druga to očekuje od nje. Takav odnos neće dovesti ni do čega dobrog.

Partner nije iskren prema vama

Odnos u kome jedan od partnera nije potpuno iskren nema šanse da bude uspješan. Tajne vašeg partnera, pa čak i uobičajeni nedostatak iskrenosti, prije ili kasnije će izazvati uznemirenost i sumnju, što će negativno utjecati na vaše blagostanje. Osjetljive ljude, neiskreni odnosi mogu čak dovesti do depresije.

Stalno ste depresivni

Da li ste primijetili da ste u posljednje vrijeme bili više razdraženi i frustrirani nego sretni? Ako takve negativne emocije traju dugo, možda je vrijedno razmotriti šta je njihov uzrok. Kada dođete do zaključka da je razlog vaš odnos, vrijeme je da uradite nešto po tom pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije