Predstavljena prva barbika s hidžabom u čast olimpijke Ibtihaj Muhammad

Radiosarajevo.ba
Predstavljena prva barbika s hidžabom u čast olimpijke Ibtihaj Muhammad
Prva američka olimpijka koja se takmičila noseći hidžab, predstavila je i barbiku koju je slavna kompanija Mattel modelirala prema njoj.

Prvi put u 58 godina postojanja, lutkica Barbie nosi hidžab, a bronzana olimpijka u mačevanju Ibtihaj Muhammad oduševljena je što je mogla učestvovati u izradi nove barbike.

Tridesetjednogodišnjakinja je tako postala dio Shero kolekcije Mattela posvećene inspirativnim ženama, koje uključuju i Ave DuVernay, Ashley Graham, Misty Copeland, i Gabby Douglas.

"Tako je dobro vidjeti sebe u manjem obliku skupa sa opremom za mačevanje. Moje ime je na njenim leđima, a nosi i masku i mač. Oduševljena sam. Mislim da je revolucionarno da je Barbie napravila ovaj korak baš u ovakvom trenutku našeg društva. Drago mi je što će djevojčice moći kupiti lutku koja nosi maramu baš kao one, njihove majke ili prijateljice ili uopće da imaju priliku da se igraju sa barbikom koja nosi hidžab", kazala je Ibtihaj, prenosi Daily Mail.

ibtihaj_mouhamed_mattel1.jpg - undefined

Mattel

Olimpijka se također pobrinula da lutkica bude sportski građena, te da nosi šminku baš kao i ona. Luktica će se naći u prodaji 2018. godine, a Ibtihaj se nada da će svoju Barbie dobiti i mlada Malala Yousafzai. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije