Prava imena članova kraljevske porodice zapravo nisu ona koja znamo

Radiosarajevo.ba
Prava imena članova kraljevske porodice zapravo nisu ona koja znamo
EPA / Kraljevska porodica
Vjerovali ili ne, Harry nije pravo ime princa u Velikoj Britaniji.

Zapravo, on se zove Henry, odnosno Charles Albert David Mountbatten-Windsor, a nadimak Harry dobio je odmah nakon rođenja.

Trenutno javnost najviše zanima koje će kraljevsko ime dobiti njegova buduća supruga Megan Markle.

Kako bi olakšali školovanje princu George dali su mu novo ime, jer je prinčevo puno službeno ime Njegovo kraljevsko visočanstvo Princ George od Cambridgea, a puno ime George Alexandar Lewis.

Kako bi sve poštedjeli “muke,” dječaka će u školi službeno zvati George Cambridge. Naime, prezime kraljevskog djeteta dolazi od njegovog oca ili majke, a kako je njegov otac William vojvoda od Cambridgea, princ je ponio to prezime.

Pravo ime vojvode od Cambridgea je William Arthur Philip Louis Cambridge Mountbatten-Windsor. Njegova supruga rođena je kao Kate Middleton, a danas nosi ime Catherine Elizabeth Cambridge Mountbatten-Windsor.

Njihova kćerka nosi ime Charlotte Elizabeth Diana Cambridge Mountbatten-Windsor, od kojih je jedno njene pokojne bake, tragično stradale princeze Diane.

Šefica kraljevske porodice zove se Elizabeth Alexandra Mary Mountbatten-Windsor. Pravo ime njenog supruga je Philip Mountbatten. Otac prinčeva Williama i Harryja zove se Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, a njegova odabranica Camilla Parker- Bowles.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije