Poznata pjevačica najavila kraj karijere dok njen najveći hit ismijava Vučića

Radiosarajevo.ba
Poznata pjevačica najavila kraj karijere dok njen najveći hit ismijava Vučića
Foto: Novosti / Merima Njegomir

Srbijanska pjevačica Merima Njegomir (65) već decenijama unazad važi za jednu od najcjenjenijih izvođača narodne muzike, a sada je na korak do odluke da se nakon toliko uspješnih godina rada povuče sa scene.

"Intenzivno razmišljam, već mjesecima se preispitujem, da li da se povučem i ostavim prostor mladim snagama", započela je priču pjevačica.

Merima smatra da je iza nje dosta godina rada i da je najbolje da se povuče, dok je na vrhuncu karijere.

"Već 47 godina sam na estradi i smatram da je bilo dosta, da je vrijeme da okačim kopačke o klin, što se kaže. Iza mene je velika karijera i mislim da je bolje da odem kada sam na vrhuncu, nego kad glas počne da mi slabi", rekla je Merima za "Alo".

Zanimljivo da se ova najava Merime Njegomir desila u trenutku kada je njen najveći hit "Ivanova korita"  (Bol boluje lijepa Anka) poslužio kao parodija na aktuelne događaje u Srbiji.

Naime, na YouTubeu se pojavio snimak pjesme "Bol boluje Vučić Aca" koju izvodi "Pokret Ujedinjenih Fantoma", zapravo prepjev "Ivanovih korita".

Pjesma je parodija na aktuelne događaje u Srbiji – bolest predsjednika Vučića ali i brojne afere u kojima učestvoje srbrijanska vlast. Dok spot bilježe veliki broj posjeta na YouTubeu i društvenim mrežama, predstavnici vlasti i njima naklonjeni mediji osudili su pjesmu "Pokreta Ujedinjenih Fantoma".

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije