Potresna ispovijest najpoznatijeg kuhara: Jamie Oliver svakog dana žali što je slavan

Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest najpoznatijeg kuhara: Jamie Oliver svakog dana žali što je slavan
Foto: Hello effie / Jamie Oliver
Najpoznatiji svjetski kuhar Jamie Oliver u potresnoj ispovijesti za birtanski The Guardian otkrio je kako svakog dana žali što je postao slavan.

"Svakog dana želim da nikad nisam bio poznat. Ali ipak, iz svoje slave mogu da zaključim bar jednu dobru stvar – imam sreće što sam tokom godina upoznao mnogo divnih ljudi. I sada sam okružen divnim ljudima zbog kojih sam svakodnevno zahvalan jer radim posao koji volimo i stalno smo okruženi smijehom", rekao je Oliver.

Njegov uspon počeo je još devedesetih godina prošlog stoljeća, a osnovni njegov cilj je da svijetu predstavi kihinju koja će biti jednostavna, zdrava i svima dostupna. Slavu je stekao TV emisijama, a priča koja je nezaustavljivo rasla posljednjih godina se raspala kao kula od karata.

Svoj prvi restoran otvorio je 2008. godine, a s njim je postigao neviđen uspjeh. Potom je otvorio još 37 restorana, a fanovi su ubrzo počeli da mu zamjeraaju da je izostao njegov prisan pristup i da je postao sličan drugim.

Ubrzo je bankrotirao, ali Jamie je radoholičar, a tajna se kako je kazao krije u strogom rasporedu i vjeruje kako će uz podršku supruge i petero dejece opet vratiti na staze uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije