Postala majka četvero djece u 13 mjeseci

Radiosarajevo.ba
Postala majka četvero djece u 13 mjeseci
Foto: Instagram / Postala majka četvero djece u 13 mjeseci

Nakon tri neuspješna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje i jednog pobačaja, Tracy Caliendo nije odustala od želje da postane majka.

Kad je iz četvrtog puta u novembru 2016. doznala da je uspjela ostati trudna, odlučila je učiniti sve da ponovno ne doživi razočaranje. Sa suprugom Peteom Pasetskym je angažirala surogat majku, u koju su bila implantirana dva embrija.

"Odlučili smo se na dva embrija kako bi ipak barem jedna od nas dvije uspjela roditi dijete. Rekla mi je da ne želi blizance, a ja sam joj odgovorila da se ne brine jer su šanse da se to dogodi ravne nuli", ispričala je Caliendo za časopis People.

No prevarila se. Caliendo je samo pet mjeseci kasnije, na dan termina, na svijet donijela dvije bebe.

"Nismo mogli vjerovati", dodaje.

I Caliendo je uspjela izgurati trudnoću do kraja pa je u augusta 2017. rodila djevojčicu Harlow, a blizance Piper i Presleyja je surogat majka rodila u siječnju 2018.

S tri bebe rođene u razmaku od nekoliko mjeseci, nije mogla ni sanjati što je čeka. Bila je presretna jer konačno ima veliku porodicu o kojoj je oduvijek sanjala, a ubrzo je doznala da je ponovno trudna.

"Nismo ni pokušavali, a uspjela sam ostati trudna prirodnim putem", otkrila je.

Trudnoća je bila visokorizična jer je patila od placente accrete. Njena posteljica je abnormalno srasla s maternicom pa je morala angažirati stručni tim koji ju je nadzirao.

"Svake dvije sedmice sam išla na preglede od trenutka kad sam doznala da sam trudna, a kako se približavao termin porođaja, i češće. Nisam smjela ni napustiti New York", dodaje.

U 29. sedmici, 21. septembra 2018. godine, rodila je sina Calienda. Iako je prve dane života proveo na odjelu intenzivne njege, danas je sretan i zdrav dječak.

Caliendo iz prijašnjeg braka ima 12-godišnjeg sina Huntera pa sada žive kao sedmeročlana porodica.

"Ustajemo u 6 sati, igramo se do 7, doručkujemo u 9, ručamo u podne, odmaramo se u 12 i večeramo u 17. Doslovno živimo po satu. Bez obzira na to koliko je nekad teško, uvijek se sjetimo koliko nam je trebalo da dođemo do ovoga", zaključila je ponosna mama, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije