Ponudio učiteljici 25 KM džeparca jer je mislio da nije dovoljno plaćena

Radiosarajevo.ba
Ponudio učiteljici 25 KM džeparca jer je mislio da nije dovoljno plaćena
Foto: Facebook / Poruka i novac učiteljici

Dječak koji pohađa treći razred osnovne škole napravio je preslatku gestu kada je učiteljici ponudio dio novca koji je dobio kao poklon za rođendan kako bi pokazao poštovanje prema njenom poslu, prenosi portal GoodMorningAmerica.

Devetogodišnji Parker Williams ponio je 15 dolara (oko 25 KM) u školu i priložio uz bilješku na kojoj je pisalo:

"Poštovana gospođo Chambers, mislim da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade, hoćete li prihvatiti ovaj poklon?"

Učiteljica Mary Hall Chambers rekla je kako je prvo pomislila da je novac za izlet.

Kad je pročitala poruku, izjavila je: "O, moj Bože, ovo je najslađa stvar koju sam ikad vidjela."

Dječaku je odmah odgovorila: "Parker, ovo je jako slatko i tako lijepa gesta... Ne mogu uzeti tvoj novac, ali zaista cijenim što paziš na mene."

Parkerova mama Jen rekla je da nije znala da je njezin sin pokušao dati novac učiteljici. To je saznala tek kad je poruku i novac primijetila u torbi.

"Krenule su mi suze i pitali smo sina što je ovo", prisjetila se majka.

Skromni sin Parker priznao je koliko voli svoju učiteljicu i rekao je da joj je na taj način samo poželio zahvaliti na svemu.

"Volim gospođu Chambers i htio sam joj vratiti za sve. Učitelji nisu dovoljno plaćeni."

Mama Jen je dodala da učiteljica Chambers često navečer šalje e-mailove s preporukama kako Parker može napredovati, ali i s informacijama što je dobro uradio.

"To je posao od 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, a po plaćama su u donjem dijelu ljestvice. Nisu nagrađeni za trud koji ulažu u razvoj generacije djece koja postaju odrasli i samostalni ljudi."

Također je rekla kako svoju djecu od malih nogu uče skromnosti i empatiji.

"Nastojimo naučiti djecu važnosti dijeljenja, da shvate, ako ste blagoslovljeni resursima, jedna od najboljih stvari koju možete učiniti je da ih podijelite s drugima. Vidjeti ga da živi tako, to nas kao roditelje čini nevjerojatno ponosnim", zaključila je mama Jen, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije