Pomogao beskućnicima pa ostao zgrožen onim šta su mu napravili

Radiosarajevo.ba
Pomogao beskućnicima pa ostao zgrožen onim šta su mu napravili
Foto: Hull Daily Mail / Richard Holt

Čovjek koji se bori s rakom ostao je zgrožen kad je par beskućnika pušio heroin za njegovim stolom te mu ukrali električni alat nakon što ih je pozvao da ostanu kod njega.

Richard Holt (47) iz Engleske želio je pomoći paru beskućnika koje je upoznao u KFC-u u nedjelju - i čak im je dopustio da povedu svoju mačku. Holt, koji živi sa svojim bratom koji mu pomaže u borbi protiv zloćudne bolesti, bio je ganut onime što je sve par prošao pa ih je pozvao da dođu kući s njim.

"Bio sam u KFC-u s bratom i taj tip nam je prišao i pitao imamo li nekoliko funti. Rekao je da živi u šatoru nedaleko, a ja sam mu odgovorio neka uzme svoje stvari i da može ostati kod mene u gostinjskoj sobi", rekao je Holt za Hull Live.

"Dao sam im prenoćište, nahranio ih i napravio sve što sam mogao za njih, no oni su me pokrali. Pušili su heroin za mojim stolom, s čime nisam bio presretan, i čuvao sam njihovu mačku čitav vikend. Zatim su mi ukrali alat iz ormarića i zgrožen sam.

Holt, koji je i sam bio beskućnik prije pet godina, rekao je da je par otišao u nedjelju u 10 sati, prije nego su se vratili u 23 sata. To znači da je čitav dan bio s njihovom mačkom, da bi par u ponedjeljak ujutro nestao s njegovim alatom. 

Holt, koji pati od raka crijeva i teškog artritisa, kaže da je oduvijek bio odlučan pomoći beskućnicima u Hullu, gdje živi. Prošle godine prikupio je više od 600 funti za hostel u gradu, no nakon krađe kojoj je svjedočio ovaj vikend, sad je oprezniji.

"Pomogao sam tim ljudima, a oni su se samo pos**li po meni", rekao je te zaključio: "Prodali su mi tužnu priču i pao sam na nju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije