Policijska Tesla u potjeri: Kolege, trebam pomoć, ispraznila se baterija

Radiosarajevo.ba
Policijska Tesla u potjeri: Kolege, trebam pomoć, ispraznila se baterija
Foto: Fremont Police / Tesla S

Vozača policijske Tesle S je tokom potjere u američkom gradu Fremont zadesio problem. Baterija u automobilu se ispraznila, piše portal AutoRepublika.

Automobil je kupljen polovan. Plaćen je 61.000 dolara (više od 109.000 maraka). Bio je dio pilot programa uvođenja električnih vozila za policijske potrebe.

Sve do nedavne potjere, Tesla se pokazala kao pouzdanom.

Policajac Jesse Hartman u Tesli je bio u potjeri za ukradenim automobilom. U jednom trenutku je uočio da može voziti još 9,5 kilometara. Zbog toga je zatražio pomoć svojih kolega. Isključio se iz saobraćaja želeći da pronađe najbliži punjač.

Policija Fremonta u Californiji saopštila je da su odustali od potjere za kradljivcem jer je vozio previše brzo. Ocijenili su da bi zbog toga potjera bila opasna po druge učesnike u saobraćaju i imovinu.

Hartman je zadužio automobil u prvoj smjeni. Njegova baterija nije bila u potpunosti napunjena, a trebala je biti.

Nadležni su zadovoljni ulogom Tesle kao patrolnog vozila.

AutoRepublika piše da je policija bila kritikovana kada je kupila Teslu jer je izdvojeno veća suma novca za njeno opremanje. Potrošeno je 20.000 dolara (skoro 35.900 maraka) više nego što bi koštao pripremljeni terenac Ford Explorer.

Iz policije su poručili da vjeruju da će se Tesla dugoročno isplatiti zbog malih troškova održavanja i potrošnje električne energije, navodi AutoRepublika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije