Policajka podojila pothranjenu bebu: Bolničko osoblje je nazvalo smrdljivom

Radiosarajevo.ba
Policajka podojila pothranjenu bebu: Bolničko osoblje je nazvalo smrdljivom
Facebook / Celeste Ayala
Dijete je bilo opasno pothranjeno kad je stiglo u Dječiju bolnicu Sister Maria Ludovica u Buenos Airesu, Argentini. Srećom, policajaka Celeste Ayala je toga dana radila.

Dijete, čija se majka trudila pravilno brinuti za njega, bolničko osoblje je opisalo kao "smrdljivo i prljavo". Nakon što je bolničko osoblje postalo preplavljeno, Ayala je zakoračila i upitala može li ga primiti u naručje i podojiti, što ga je odmah smirilo.

"Primijetila sam da je gladan, stavio je ruku u usta pa sam zamolila da ga zagrlim i podojim. Bio je tužan trenutak, slomilo mi se srce dok sam ga gledala, društvo treba biti osjetljivo na probleme koji se tiču djece, ovakve stvari se ne mogu nastaviti događati", rekla je u razgovoru za lokalne medije.

Nakon što je njezin kolega objavio fotografiju na društvenim mrežama, podijeljena je više od 110.000 puta. Donosimo prijevod teksta:

"Želim javno objaviti ovu veliku gestu ljubavi koju ste danas napravili za ovu malu bebu koju niste poznavali, ali za koju niste oklijevali djelovati kao majka. Nije vam bilo važno da je prljava ili smrdljiva, kako ga je nazvalo bolničko osoblje. Takve stvari se ne viđaju svaki dan"

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije