Policajac usvojio dječaka kojeg je spasio od zlostavljanja

Radiosarajevo.ba
Policajac usvojio dječaka kojeg je spasio od zlostavljanja
Policajac Jody Thompson iz gradića Poteau u američkoj saveznoj državi Oklahoma 2015. godine se javio na poziv da istraži slučaj zlostavljanja u porodici.

Iako tada nije radio, odlučio je prihvatiti poziv jer je imao veliko iskustvo sa slučajevima zlostavljanja u porodicama.

Kada je stigao na lokaciju, bio je šokiran kada je našao osmogodišnjeg dječaka Johna koji je sav bio prekriven modricama, vezan i potopljen u kantu punu hladne vode.

Spasio je dječaka, prekrio ga dekom i odveo u centar za brigu o djeci gdje su fotografirali tragove zlostavljanja.

Nakon toga ga je odveo u bolnicu, gdje ga je čekao čitav dan. Tada je shvatio da želi da se brine o tom dječaku i ostatak života.

Već idućeg dana postao je dječakov staratelj. Thompson je već imao dvojicu sinova, ali svi u porodici prihvatili su Johna jer su shvatili kroz šta je sve prošao.

Ne samo to, sedam mjeseci kasnije Thompsona su pitali želi li usvojiti Johnovu tek rođenu sestru Paizly.

Johnova majka se porodila u zatvoru, a Thomspon nije oklijevao i prihvatio je.

Porodica Thompson - Policajac usvojio dječaka kojeg je spasio od zlostavljanja

Sudska borba s Johnovim roditeljima trajala je neko vrijeme jer nisu htjeli da se odreknu roditeljskih prava iako su oboje bili u zatvoru, ali nedavno je konačno završena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije