Pogledajte kako je ovaj pauk od zmije napravio večeru

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je ovaj pauk od zmije napravio večeru
0 / Foto: Facebook/Robyn McLennan
Žena u Australiji u srijedu je snimila nekoliko kadrova zbog kojih je vrlo lako razumjeti zašto brojni turisti strahuju od životinjskog svijeta tog kontinenta.

Robyn McLennan iz australske Victorije naišla je na zastrašujuću scenu u Gapsted Winesu kad je uočila pauka crvenih leđa kako proždire ono za što ona vjeruje da je beba australske smeđe zmije (Pseudonaja textilis).

Umjesto da trči i vrišti kao što bi to brojni ljudi napravili, Robyn se odlučila malo približiti i snimiti scenu. Fotografije je objavila na Facebooku, gdje je napisala kako je pauk nakon nekog vremena cijelu zmiju podignuo u zrak.

Facebook/Robyn McLennan - undefined
Foto: Facebook/Robyn McLennan

Pauci crvenog reda, koji prema višoj klasifikaciji pripadaju udovicama, poznati su po tome da povremeno love male guštere ili zmije.

Veći plijen love stvarajući zamku u koju se žrtve zapletu ili im se prikradu i ugrizu plijen prije nego što stigne reagirati. Za veći plijen, poput ove zmije, pauk će žrtvi ubrizgati probavnu tekućinu kako bi je omekšao, prije nego što je cijelu pretvori u večeru.

Facebook/Robyn McLennan - undefined
Foto: Facebook/Robyn McLennan

Mnoge na društvenim mrežama fotografije su preplašile, a neki nisu mogli vjerovati da pauk zapravo može ubiti zmiju. "Ne bih vjerovala da nisam sama vidjela", rekla je Robyn, kad ju je neko pitao kako je pauk mogao napraviti takvo nešto, prenosi Index.hr 

"Turistička zajednica Australije trebala bi koristiti ovu fotografiju", šalili su se neki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije