Podijelila fotografiju, pa postala predmet šale na Twitteru

Radiosarajevo.ba
Podijelila fotografiju, pa postala predmet šale na Twitteru

Jedan od velikih problema tokom putovanja po svijetu jeste činjenica da je u nekim zemljama drugačiji napon strujne mreže, a samim tim i utičnica, te zbog toga smo obično prinuđeni da nosimo razne adaptere sa sobom.

Britanka po imenu Kiera Slaven postavila je na Twititeru slike utikača predviđenog za upotrebu u Britaniji, a usput napisala da je slučajno otkrila nešto genijalno što će svima uštedjeti živce prilikom putovanja u zemlje u kojima je napon struje drugačiji.


''Koliko je ovo kul! Nisam mogla ni da pomislim da većina električnih aparata pravljenih za tržište Velike Britanije, unutar utikača ima utikač koji odgovara evropskim standardima, samo ako odvrnetee jedan šaraf. Učinila sam to sa svojom presom, fenom i figarom za kosu. Od sada više ne nosim adaptere na putovanja, samo šrafcigere'' - napisala je ona.

Međutim, ono što je njoj bilo otkriće vijeka, za druge je bio razlog za smijeh pošto je obavještenje o dvostrukoj svrsi adaptera napisano i nalijepljeno na kabl.

''O moj Bože! Zamisli da to nisi imala napisano na naljepnici'' - napisao je tviteraš po imenu Joe.


Međutim, bilo je i onih koji su bili malo više maštovitiji prilikom komentarisanja Kierinog otkrića.

''Da li će se proizvodnja ovakvih utičnica nastaviti i kada izađemo iz Evropske unije'' - napsao je tviteraš po mimenu Timz, aludirajući na aktuelna dešavanja oko Brexita.

Ipak, šala na njen račun ne bi bila konačna da se nije oglasio i jedan tviteraš iz Srbije.
'Ako može jedna Nobelova nagrada za gospođicu'' - napisao je Ogi Evropa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije