Plač: Političar u neznanju radio live prijenos s mačjim brčićima i ušima

Radiosarajevo.ba
Plač: Političar u neznanju radio live prijenos s mačjim brčićima i ušima
PrtScr / Mjau, mjau ministre :)

Političar sa sjeverozapada Pakistana nasmijao je live prijenosom cijeli svijet, nakon što mu je, tokom prijenosa na Facebooku, ostao uključen tzv. "mačji filter".

Političari i vladini zvaničnici tako su dobili mačje brčiće i uši, a većina komentara na internetu saglasna je da bi ovako trebali izgledati svi prijenosi političkih sjednica, skupština i press konferencija.

Za ovu provalu, koja će, sigurni smo, postati kultna, zadužen je bio ministar Shaukat Yousafzai koji je razgovarao s medijima, a onda je jedan od njegovih saradnika, koji je snimao Live, uključio i filter. 

Trebamo li reći kakav je "krš i lom" od šege nastao kad su se na glavi ministra i njegovih kolega prikazale roze uškice s brčićima.

"Imamo mačku u kabinetu", "Shaukat zaista liči na mačku", "mjau, mjau ministre"...nizali su se komentari na Facebooku. 

Video, kojem je posvjedočio reporter AFP-a - izbrisan je nekoliko minuta nakon press konferencije - nalazio se na zvaničnoj stranici stranke Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), koja ima vlast u provinciji Khyber Pakhtunkhwa.

No, i tih nekoliko minuta bilo je dovoljno da slike zapale internet, a ministar na snimku priznao je kako ga je situacija dobro nasmijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije