Pet antičkih načina kontracepcije koje sigurno ne želite isprobati

Radiosarajevo.ba
Pet antičkih načina kontracepcije koje sigurno ne želite isprobati
/ Vintage
Sa razvojem društva, razvijali su se i načini kontracepcije. No, ono što su nekada koristili naši preci, nama se danas možda čini suludo. Ali sigurno možemo pronaći genijalnost u svakoj ideji.

Testisi lasice

Žene bi u srednjem vijeku nosile steznike sa kojih bi visili testisi lasice, savjet je to bio brojnih vračeva koji bi na taj način obećavali ženama da neće ostati trudne, piše Vintagenews.

Testisi dabra

Ova metoda je korištena u Kanadi u 16. vijeku. Testisi su bili sušeni, a potom mljeveni u prah i stavljeni u napitak koji bi popili muškarac ili žena. Napitak je bio vrlo jak, toliko da bi oboje ostali opijei. No, da li je djelovao...

Džin i željezo

Žene i muškarci bi u 19. stoljeću popili džin sa željezom, koji je bio vrlo otrovan. Možda jeste djelovao, no oni koji su ga pili rizikovali su zdravlje

Opijum

Žene bi napravile dijafragmu od paste od opijuma i stavile jeu vaginalni kanal, baš poput prave. Srećom, ove današnje nisu od opijuma.

Voda kovača

Pokušajte zamisliti kako je to nekada bilo popiti tekućinu koja je ostala nakon što su kovači završili posao. Toksični napitak je toliko djelovao da je često uzrokovao sterilitet. Koristio se još u vrijeme stare Grčke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije