Pepeljuga na crnoj listi: Slavna glumica zabranila kćerci da gleda crtiće

Radiosarajevo.ba
Pepeljuga na crnoj listi: Slavna glumica zabranila kćerci da gleda crtiće
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Britanska glumica Keira Knightley zabranila je svojoj trogodišnjoj kćerci Edie da gleda Disneyeve crtiće jer joj ne želi stvarati iluzije o princu na bijelom konju.

"Pepeljuga se u našoj kući ne gleda. To je djevojka koja čeka da je spasi bogati frajer. Nemoj. Spasi sama sebe. Malan sirena je također zabranjena. Jako sam ljuta zbog toga jer obožavam taj crtić. Muzika u njemu je predivna, ali jednostavno ne mogu podnijeti to što se odrekla svog glasa zbog muškarca", objasnila je 33-godišnja glumica u razgovoru s Ellen DeGeneres.

Dodaje kako ne želi da njezina kćerka misli da ne može živjeti bez muškarca. Slavna glumica sve češće ističe svoje feminističke stavove ukazujući na loš položaj žena u društvu. 

No, nisu svi Disneyjevi crtići zabranjeni. Frozen i Moana su sasim OK. Važno je da u njima nema princeza koje čekaju muškarce da ih spase, zaključuje Keira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije