Pentagon skinuo oznaku tajnosti: Potvrđeni susreti s NLO, na ovo se sumnja

Tanjug
Pentagon skinuo oznaku tajnosti: Potvrđeni susreti s NLO, na ovo se sumnja
PrtScr / Detalj sa snimka

Pentagon je objavio tri tajna izvještaja o susretima letjelica američkog ratnog vazduhoplovstva s neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Izvještaji otkrivaju detalje o incidentima koji su ponovo zaokupili pažnju javnosti prošlog mjeseca, kada je američko ministarstvo odbrane skinulo oznaku tajnosti s video-snimaka koji dokumentuju vazdušne susrete vojnih pilota s navodnim NLO.

"Te letjelice su male, otprilike veličine kofera, srebrne ili bijele boje", navodi se u jednom izvještaju o incidentu koji se dogodio u martu 2014. godine.

Na video-snimku je prikazana neidentifikovana letjelica snimljena infracrvenom kamerom, koja se kreće velikom brzinom, uz snimak glasa pilota vojnog aviona F/A 18 koji je zapanjen brzinom kretanja NLO.

U ovom komenatru se ocjenjuje da bi to mogao biti i dron, dok se u drugom izvještaju s komentarima navodi da je leteći objekat bio "bijele boje, malih dimenzija i bez oznaka", pa se ponovo zaključuje da je najverovatnije u pitanju dron.

Pentagon ocjenjuje da je moguće da su u pitanju dronovi kojima upravljaju "neprijateljske sile" kao što su Rusija ili Kina s ciljem prikupljanja obavještajnih podataka o američkim vojnim operacijama.

Američki Pentagon objavio je krajem aprila tri video-snimka na kojima se vidi kako se američki vojni piloti susreću s, čini se, neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Snimci, s kojih je prethodno skinuta oznaka tajnosti, prikazuju misteriozne letelice bez krila koje lete hipersoničnim brzinama bez ikakvog pogona, a napravljeni su 2004. i 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije