Patila zbog dlaka na prsima: Prestala ih je brijati i osjeća se bolje nego ikad

1
Radiosarajevo.ba
Patila zbog dlaka na prsima: Prestala ih je brijati i osjeća se bolje nego ikad
Foto: Instagram / Esther Calixte-Bea

Esther Calixte-Bea (24) iz Montreala u Kanadi tokom tinejdžerske dobi osjećala se nesigurno i patila je od depresije zbog dlaka koje su joj rasle na prsima.

Međutim, nakon odbacivanja predrasuda i brijanja, osjeća se ljepše nego ikada prije, kako piše Daily Mail.

"Dolazim iz plemena Wè iz Obale Bjelokosti, Afrika, a žene u doba moje prabake bile su vrlo dlakave i to se smatralo lijepim", objasnila je Esther.

Otkrila je da se opsesivno brijala tokom škole i da su je pokušaji uklanjanja dlaka užasno boljeli. Međutim, 2019. Esther je odlučila da joj je dosta brijanja pa objasnila:

"To je najbolje što sam ikad učinila jer se osjećam seksi i ugodno u svojoj koži.  Nema medicinskog objašnjenja, samo sam dlakava osoba. Nedavno sam saznala da su žene s očeve strane porodice prilično dlakave i to je sasvim normalno.  Trebao mi je veći dio života da prihvatim svoje tijelo i prihvatim sebe onakvu kakva jesam. Dosadilo mi je osjećati se nesigurno i sramežljivo. Brijanje i depilacija nanijeli su mi ogromne bolove. Bilo je više gnjavaže nego što je vrijedilo, ispričala je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije