Pas koji je nestao pojavio se na sahrani svoje vlasnice

Radiosarajevo.ba
Pas koji je nestao pojavio se na sahrani svoje vlasnice
Prošlog vikenda, obitelj preminule Doñe Rosalba Quiroz okupila se kako bi joj na sprovodu odala posljednju počast – no ubrzo su otkrili da u tuzi nisu sami.

Rosalbin voljeni pas Bayron, koji je nestao dvije sedmice ranije, nekako je znao da mu je ovo posljednja prilika da svojoj vlasnici poruči zbogom...

 

Quiroz, koja se već izvjesno vrijeme borila protiv karcinoma, živjela je s Bayronom na ranču u blizini grada Montemorelosa (Mexico). Prije nekoliko mjeseci, kako se njeno stanje pogoršalo, Quiroz je otišla da živi kod rođaka. No, i dalje je svakog dana dolazila svom voljenom prijatelju, Bayronu, kako bi se brinula o njemu.

 

A, onda se sve promijenilo.

 

Njeno zdravlje se naglo pogoršalo i nije mogla više putovati, pa je zamolila rodbinu da se brine o psu. Međutim, kada su otišli da nađu Bayrona, nisu ga mogli pronaći. Pas je nestao.

 

Nažalost, dvije sedmice kasnije, Rosalba je preminula. Niko nije znao gdje je nestao Bayron, ali on se, nekim čudom, pojavio na njenom sprovodu, koji je organiziran nekoliko kilometara dalje od njihovog ranča.

 

“Inače ne puštamo životinje da uđu, ali ovaj pas je zavijao i grebao na vrata, pa smo ga pustili”, kazao je jedan od radnika u pogrebnom preduzeću za tamošnje medije.

 

Bayron je ušao i došao sve do njenog lijesa i zastao je kako bi pogledao Rosalbu posljednji put – baš kako su i članovi njene obitelji radili. Njeni rođaci tvrde da se čini kao da je pas shvatio da se je to razlgog zbog kojeg nije vratila.

 

“Ovo nikad nismo vidjeli. Ne razumijemo kako je ova životinja znala gdje treba doći kako bi posljednji put pozdravila svoju gazdaricu”, kazao je vlasnik pogrebnog preduzeća.

 

Zasad nije poznato šta se dalje desilo s Bayronom, ali za nadati se da je njena obitelj ispunila jednu od posljednjih Rosalbinih želja – a to je da neko zbrinje njenog voljenog psa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije