Pas je trudnoj vlasnici spasio život, nanjušio opasnu infekciju

Radiosarajevo.ba
Pas je trudnoj vlasnici spasio život, nanjušio opasnu infekciju
Jedan dokaz kako psi zaista mogu nanjušiti što nije u redu u tijelu njihovih vlasnika. Bilo je slučajeva kada su znali da im vlasnici imaju rak čak i prije službene liječničke dijagnoze.

U takvim situacijama psi promijene ponašanje i tako pokušavaju upozoriti vlasnika da nešto nije kako treba.

Ista stvar dogodila se i trudnoj Alhanni Butler iz Velike Britanije krajem 2015.godine. Njen pas Keola, inače vrste američka akita, odjednom se počeo ponašati čudno.

Takvo čudno ponašanje pojavilo se nakon što je Alhanni počela osjećati bol u donjem dijelu leđa. Mislila je da je to zbog djeteta koje se u njoj razvija. Bol je bila vrlo jaka pa je posjetila liječnika, ali on je to protumačio kao nuspojavu njene trudnoće.

"Kada su me liječnici poslali kući i rekli da to nije ništa ozbiljno i da ne brinem, Keola je samo sjedio i zurio u mene s toliko pažnje da me to doista uplašilo. Objavila sam na Facebooku fotografiju kako to čini i našalila se nešto vezano za film Hatchi, no moji prijatelji su mi počeli govoriti kako to moram shvatiti ozbiljno", prisjetila se ova žena.

Kako je vrijeme prolazilo, pas se sve više i više ponašao tako - zurio je u nju, gurao je, cvilio. Postajao je jako uznemiren kada bi Alhanna otišla na posao. Napokon, ona i njen suprug Ricky shvatili su da im pas pokušava "reći" nešto ozbiljno.

Alhanna je ponovno otišla u bolnicu gdje su je hitno prebacili na odjel intenzivne njege. Dijagnoza je bila šokantna - ženu je vrlo malo vremena dijelilo od smrti, imala je opasnu, vrlo rijetku infekciju oba bubrega. Zato su je leđa toliko i boljela. Liječnici su je doslovce spasili u zadnji tren.

"Budući da se to toliko dugo nije liječilo, bio je to jedan od najgorih slučajeva koje su liječnici ikada vidjeli. Rekli su mi da tada nisam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin", ispričala je kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije