Par koji za objavljene fotografije dobije 15 hiljada KM, poručuje: Možete i vi

Radiosarajevo.ba
Par koji za objavljene fotografije dobije 15 hiljada KM, poručuje: Možete i vi
Jack Morris i Lauren Bullen upoznali su se prošle godine na Fijiju i otad žive život iz snova. Posao im je da putuju svijetom i uživaju te fotografije s putovanja objavljuju na Instagramu.

Ono što je mnoge šokiralo je činjenica da za svaku objavljenu fotografiju dobivaju nevjerojatne cifre. Jack po objavljenoj fotki može zaraditi i do 9000 dolara, odnosno 15 hiljada KM, a Lauren i do 7500 dolara, što je više od 12 hiljada KM. Niste pogrešno pročitali, zaista se radi o tim iznosima.

Njega na Instagramu prati dva miliona ljudi, dok se ona bliži brojci od 1,2 miliona. Prije nego što je počeo zarađivati preko Instagrama, 26-godišnji Jack je bio čistač tepiha, a sada za život zarađuje promocijom.

Angažiraju ih turističke zajednice, hoteli, restorani i mnogobrojni brendovi, a njihovo je samo da na fotografijama te proizvode, usluge i mjesta predstave dovoljno privlačno svojim pratiteljima. Tako finansiraju svoja putovanja po svijetu, ali i održavaju svoj stalni dom na Baliju.


Za sve one koji i sami žele pokušati zarađivati na Instagramu poručio je, prenosi Index:

"Glavna stvar je da se dobro zabavljate i da slijedite svoju strast. Ako volite ono što radite, veće su šanse da uspijete."

Njihovu fotopriču pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije