Par iz Litvanije osvojio međunarodni šampionat u ‘nosanju žene’

Radiosarajevo.ba
Par iz Litvanije osvojio međunarodni šampionat u ‘nosanju žene’
Foto: Daily Mail / Takmičenje u nosanju žene

Vytatutas Kirkliauskas i njegova supruga Neringa prošli su blatnjavom stazom i osvojili godišnji međunarodni šampionat u ‘nosanju žene’ koji je održan u subotu u Finskoj.

To je bila druga uzastopna pobjeda litvanskog para na međunarodnom događaju, održanom 31. put u mjestu Sonkajarvi u Finskoj, piše Daily Mail.

U jednom minutu i 6,72 sekunde prešli su stazu sa preprekama dužine 235,5 metara, šetajući po blatu i prelazeći preko vode i drvenih barijera.

Njihova utrka bila je samo za jednu sekundu bolja od pokušaja šestostrukog pobjednika Taisto Miettinena i njegove partnerice Katje Kovanen. To je bilo dovoljno da osvoje prvu nagradu, pivo u ukupnoj težini njegove supruge.

Takmičari iz desetak zemalja učestvovali su na ovom događaju, inspirisani finskom narodnom legendom koja je uključivala otmice žena od strane pljačkaša.

Uprkos imenu, članovi tima ne moraju biti u braku, iako putnik mora težiti najmanje 60 kilograma.

Najčešća tehnika u subotnjem dogadjaju bila je da žena koja se takmiči objesila naopako preko leđa muškog takmičara, a noge su joj bile omotane oko vrata dok je trčao.

Nacionalna takmičenja odvijaju se u Sjedinjenim Državama, Australiji, Poljskoj i Engleskoj, a Kina organizira događaj 2020. godine.

Tokom 2018. godine, par iz američke savezne države Maine, Jesse Wall i Christine Arsenault, osvojili su 12 gajbi piva tokom američkog takmičenja u nošenju žene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije