Ovu premijerku više zanima hvatanje Pokemona nego sjednica

Radiosarajevo.ba
Ovu premijerku više zanima hvatanje Pokemona nego sjednica
Nije prvi put da je neki član vlade bilo koje svjetske uhvaćen kako igra neku igru za vrijeme sjednica, ali ovo je prvi put da je "na djelu uhvaćena" premijerka jedne države.

Riječ je o norveškoj premijerki Erni Solberg, koju su fotografirali kako hvata Pokemone tokom debate na jednoj sjednici u Norveškom parlamentu, izvještava Guardian.

Nije tajna da je premijerka Solberg veliki fan ove igrice, te je čak i za vrijeme službene posjete Slovačkoj iskoristila svoje vrijeme kako bi zaigrala ovu popularnu igru i uhvatila ponekog Pokemona, te je poslije novinarima objasnila da je stala kako bi joj se "izlegla jaja Pokemona".

No, ni to nije prvi put da je neki norveški političar uhvaćen kako igra igru za vrijeme sjednica parlamenta. Tako je u augustu, za vrijeme sjednice o nacionalnoj sigurnosti, kada je Pokemon Go manija zavladala svijetom "na djelu uhvaćena" i liderka norveške Liberalne partije, Trine Skei Grande.

Objektivom aparata premijerku su "uhvatili" novinari, nakon čega se iz svega toga "izlegla" priča u novinama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije