Ova tri znaka otkrivaju da on ipak nije spreman za ozbiljnu vezu

Radiosarajevo.ba
Ova tri znaka otkrivaju da on ipak nije spreman za ozbiljnu vezu
Foto: Pixabay / Ilustracija
Počeci veze u naš život donose čitavu paletu emocija. Istovremeno su romantični, uzbudljivi, pomalo zastrašujući, pa i iscrpljujući.

Sa sobom nose i čitav niz nepoznanica, pa se nakon nekog vremena može dogoditi da se zapitate želi li vaš partner ozbiljnu vezu ili tek nešto neformalno.

Ako vi tražite nešto ozbiljno, a vaš parner ne, to može biti problem jer je važno da ste "na istoj valnoj dužini" kada je u pitanju vaš odnos.

No sasvim je normalno naletjeti na nekoga ko ne razmišlja kao vi, a u nastavku pročitajte tri znaka da on baš i nije spreman za ozbiljnu vezu.

1. Sam će vam to reći (i to će zaista i misliti).

U nekim će vam slučajevima osoba s kojom izlazite i sama u nekom trenutku reći da ne traži ništa ozbiljno. Stručnjakinja za veze Julie Spira kaže da osobi koja vam to kaže vjerujete – jer nema smisla pokušati uvjeriti nekoga da ste baš vi prava osoba za njih ako ta osoba nije spremna za ozbiljnu vezu.

2. Njegova je komunikacija  loša.

Logično, ako je neko u potrazi za ozbiljnom vezom i iskrenim odnosom, htjet će s vama razgovarati, upoznavati vas... S druge strane, neko ko traži nešto neobavezno neće imati potrebu svakodnevno komunicirati s vama, razmjenjivati poruke...

3. Sve se svodi na pozive na seks.

Ako i sami tražite nešto takvo, super, ali ako želite ozbiljnu vezu, a osoba s kojom izlazite na vas gleda samo kao na osobu za seks, to je očit znak da nije u potrazi za ozbiljnom vezom. Kako to prepoznati? Zvat će vas na druženja u zadnji tren, kasno navečer, kod njih doma, piše portal Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije