Otvorio je mobilnu aplikaciju i vidio da na računu ima 200 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Otvorio je mobilnu aplikaciju i vidio da na računu ima 200 miliona eura
Foto: RTE / Ilustracija

Kevin Conway iz Irske je bio zapanjen kada je uočio da se na njegovom bankovnom računu nalazi 200 miliona eura (skoro 400 miliona maraka), piše portal Unilad.

U trenutku kada je preko svojeg mobitela provjeravao svoj bankovni račun, Conway je uočio da se na njemu nalazi 197.245.088 eura. Kako je naveo list Irish Mirror, nekoliko puta je iznova provjerio koliko novca ima na računu. Iznos je uvijek bio isti, a trebalo biti 200 eura (blizu 400 maraka).

U razgovoru za televizijsku stanicu RTE News je kazao:

"Bila su možda tri ili četiri sata, kada sam prošli petak preko aplikacije provjeravao stanje računa. Na računu je bilo 197 miliona eura. Odjednom je taj iznos nestao. Nisam znao šta da radim. Uhvatio sam se za glavu. Na dva sata sam bio bogatiji za 200 miliona eura."

Novčani iznos koji je bio naveden na njegovom računu je bio greška. Mladić ne bi mogao preuzeti ovaj novac.

Glasnogovornik kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija Revolut je istakao da je greška vrlo brzo ispravljena.

Prema riječima Conwaya, kada je upitao agenticu za podršku korisnicima šta se desilo, ona je u šali rekla da ne žele da ogromni novčani iznos postane stvarnost.

"Voljela bih da to tako bude. I ja, i ti bismo se obogatili", rekla je u šali agentica.

Revolut je kompanija koja nudi bankarske usluge.

Conway nije mogao imati koristi od ove greške. Ali, u prošlosti se to dešavalo.

Primjer za to je Margaret McDonnel koja je u martu 2013. godine potrošila 51.000 eura (više od 100.000 maraka) koje su slučajno uplaćene na njen račun, podjeća Unilad.

Ova 23-godišnjakinja iz Dablina je novac potrošila na odjeću i obuću za svoju djecu. Kažnjena je uslovnom kaznom zatvora u aprilu 2017. godine, navodi portal Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije