Otkazan let: Voće koje toliko smrdi da predstavlja sigurnosnu prijetnju

Fena
Otkazan let: Voće koje toliko smrdi da predstavlja sigurnosnu prijetnju
Neugodni miris u avionu uzrokovao je višesatno kašnjenje putničkog leta u Indoneziji zbog smrada duriana, voća koje u Tajlandu smatraju kraljevskim voćem.

Incident se dogodio na letu iz sumatranske regije Bengkulu ka Jakarti (Indonezija) kada su putnici ušli u avion i požalili se na neugodni miris koji je za nekoliko trenutaka izazvao mučninu kod više putnika, prenose mediji.

Miris se širio iz dijela za prtljagu u kojemu su bili paketi s dvije tone duriana. Putnici su se pobunili, a po dolasku u avion i posada i rukovodstvo zračne luke složili su se da let ne može biti realiziran.

Nadležni su naredili istovar voća, a potom se čekalo da se unutrašnjost letjelice isprazni. 

Karakterističnog izgleda, durian podsjeća na bodljikavi ananas i dok ga jedni smatraju kraljem voća drugi ga, pak, preziru.  

Tajna je u karakterističnom mirisu kojeg je britanski prirodoslovac Alfred Russel Wallace svojevremeno usporedio s izmetom svinje koja se prejela trulog luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije