Otac zahvaljujući TV reklami prepoznao moždani udar kod bebe

Radiosarajevo.ba
Otac zahvaljujući TV reklami prepoznao moždani udar kod bebe
Jedan otac uspio je herojski spasiti život svom sinu koji ima svega 19 mjeseci, kada je zahvaljujući TV reklami prepoznao moždani udar.

Phil Kerman je 39-godišnji otac tri djeteta iz Hulla, a jednog dana sigurno će se još dugo sjećati. Kada je ušao u sobu kod svog sina bio je iznenađen što ne stoji u svom krevetu, nego i dalje leži.

"Ležao je, a ja sam mu podigao jednu ruku, a potom i nogu i bile su previše opuštene. Položio sam ga da puže, jer još uvijek ne može hodati i nije mogao ni puzati", rekao je Kerman.

Ubrzo se sjetio TV reklame o znakovima na koje treba obratiti pažnju kada neko ima moždani udar. Znao je da njegovom djetetu treba hitna medicinska pomoć. Ronnie koji ima brata blizanca Roberta ubrzo je bio u bolnici, a ustanovljeno je da ima dvije ciste i tumor na mozgu.

Ronnieju je dijagnosticirana neurofibromatoza, genetski poremećaj koji uzrokuje stvaranje tumora uzduž živaca. Liječnici su mu ugradili stentove na mozgu kako bi ispraznili ciste koje su pronašli. Zakazana je i operacija kojom će biti uklonjen dio tumora, a Ronnie će godinu dana ići na hemoterapiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije