Osam znakova pravog prijateljstva: Kako znati da su uvijek tu za vas

Radiosarajevo.ba
Osam znakova pravog prijateljstva: Kako znati da su uvijek tu za vas
Foto: Pexels / Ilustracija

Iako vas nekim svojim navikama dovode do ludila, oni su vaši iskreni prijatelji koji vas nikada neće izdati.

Pravi prijatelji su uvijek tu da pruže bezuslovnu ljubav, podršku i oslonac u životu, i kada nam ide dobro i kada krene po zlu.

Pravi prijatelji su poput dijamanta – svijetli, predivni, dragocjeni i uvijek u modi." poznata je izjava američke glumice i stilistkinje Nikol Riči.

Ovi znakovi otkrivaju da ste okruženi pravih prijateljima.

Uvijek su tu kada je potrebno

Selite se po treći put u godinu i po dana. Oni vuku kutije. Već po osamdeseti put razočarano ponavljate svoju teoriju kako muškarci i žene jednostavno ne idu zajedno. Oni klimaju glavom.

Pravi prijatelji su oni koji će vam reći:

"Možeš me nazvati u bilo koje doba!"

To su oni koji će vam pomoći i hrabriti vas u najtežim momentima i oni koji će s vama jednostavno ćutati kad to zatreba.

Dobro se osjećate u njihovom društvu

Pravi prijatelji će biti s vama i prihvatati vas onakvu kakve ste zaista. Za njih ste uvijek najdivnija osoba! Možete nositi najčudniju odjeću, odabrati partnera kakvog želite. Ništa se neće promeniti.

Imate sličan humor

Super je kad imate zajedničke interese. Još je bolje kad imate isti smisao za humor.

I dok se drugi kratko i stidljivo nasmiju- vi ne možete da prestanete da se smijete kada ste sa njima.

Pažljivo vas slušaju

Ne igraju se sa mobilnim ili gledaju okolo dok im pričate nešto. Oni su pažljivi i upijaju svaku vašu riječ. Često primjete i stvari s kojima vas čak i nekoliko mjeseci kasnije iznenade.

"Ajme, pa ti se toga sjećaš?!“ Da, oni to znaju – jer su slušali. Vide najbolje u vama i podstiču vas da to pokažete.

Dijele komplimente

Oni kažu stvari poput: „To zaista dobro znaš ili možeš!“ – i to i misle. Ponekad kažu nešto o vama, nakon čega pomislite:

„Uh, pa nisam baš tako super.“ Za svoje prijatelje jeste – jer veruju u vas i podstiču vas da to pokažete.

Odani su

Niste se vidijeli 25 godina – ali kod prvog susreta je sve kao da ste se juče rastali. Odavno ne stanujete u istom gradu, ali kad se čujete telefonom, osjećate se blisko kao i uvijek.

Kažu vam sve u lice

Oni vas podržavaju, ali će vam jasno i glasno reći ako pogriješite. Svoje mišljenje neće zadržati iz ljubaznosti. Odnose se prema vama kao prema odrasloj osobi. I vjeruju da se možete nositi s tuđim mišljenjem – kad je drugačiji od vašeg.

Iskreni su, ali neće vas uvrediti. Postavljaju pitanja kako bi vam pomogli. Ponekad su nemilosrdni, ali samo jer im mnogo značite, stil.kurir.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije