Orlu ispao iz kandži, žena ga udomila pa shvatila da nije pas

Radiosarajevo.ba
Orlu ispao iz kandži, žena ga udomila pa shvatila da nije pas
FOTO: Društvene mreže / Divlji australski pas Wandi

Neimenovana žena iz Brighta u Australiji u dvorištu je pronašla mladunca za kojeg je pretpostavila da je štene psa ili možda lisice.

Probudilo ju je plakanje nesretne životinje koja je bila vrlo uplašena. Nazvala ju je Wandi, smjestila u svoj dom, nahranila i na webu potražila pomoć. Naime, životinjica je bila iscrpljena i pomalo povrijeđena jer je ispala orlu iz kandži.

Objavila je njezinu fotografiju na Facebooku i tada je krenula rasprava koja ju je nagnala da odnese Wandi na DNK testiranje jer su mnogi tvrdili da im ne izgleda kao klasičan pas, ali ni kao lisica. Mnogi su sumnjali kako se radi o dingu, divljem australskom psu, i bili su u pravu.

„Wandi će postati dio našeg uzgojnog programa, dodavanjem novih gena za povećanje snage i raznolikosti naše populacije čistokrvnih dingosa koje imamo u našem utočištu“, rekli su u zakladi koja se bavi očuvanjem ove vrste koja je od 1992. godine zaštićena u Nacionalnim parkovima te zemlje.

U Zakladi kažu kako je mladunca orao vjerojatno ukrao iz legla što se vidi po zadobivenim povredama.

„Vjerujemo da je Wandi ukrao orao. Znamo i da je ispustio životinjicu jer je zadobila rane na leđima, a nokti su joj bili istrošeni, što sugerira da je putovala daleko pješice prije nego što ju je ta žena pronašla u svojem dvorištu“, dodali su, a prenosi Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije