Oduševit će mnoge žene: Štikle koje se pretvaraju u baletanke!

Radiosarajevo.ba
Oduševit će mnoge žene: Štikle koje se pretvaraju u baletanke!
Tanya Heath, kanadska dizajnerica, u Parizu je otvorila jedinstvenu prodavnicu cipela i potpetica, koje se mogu kupiti odvojeno.

Tanya Heath osmislila je praktične cipele za svaku priliku, zahvaljujući potpeticama koje se laganim pritiskom na dugme odvajaju i u trenu iz salonki pretvaraju u baletanku ili cipelu s ravnim potpeticama, piše Daily Mail.

"Baletanku u trenu možete pretvoriti u elegantnu salonku s tankom ili debljom potpeticom ili čak punom petom, a možete odabrati različite uzorke i boje. Potpetice možete odložiti i u večernju torbicu", kazala je 44-godišnja Kanađanka te dodala da, poput svake žene, obožava cipele, ali ne podnosi obuću od koje osjeća bol u stopalima, prstima i nogama.

No, udobnu cipelu koja će istodobno izgledati lijepo i neće izgubiti formu ni nakon što se iz salonke pretvori u baletanku nije bilo lako napraviti, zbog čega je dizajnerica na projektu angažirala 14 inženjera, 10 dizajnera i brojne obućare.

Heath već 20 godina živi u Parizu, gdje je otvorila jedinstvenu prodavnicu cipela i potpetica, koje se mogu kupiti odvojeno. Visina potpetice iznosi između 4,5 i 9 centimetara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije