Zanimljivo: Ovo je 16 tajni koje muškarci skrivaju od žena

Radiosarajevo.ba
Zanimljivo: Ovo je 16 tajni koje muškarci skrivaju od žena
Pinterest / Ilustracija

Muškarci i njihove misli mogu biti knjiga sa sedam pečata. Šta oni misle? Šta bi ga zaista usrećilo?

Postoje neka takva “muška” pitanja s kojima si mi žene nebrojene sate naših života razbijamo glavu.

“Dosta je s time!”, pomislila je jedna korisnica Reddita – i postavila pitanje:

“Muškarci, postoje li neke muške tajne o kojima mi žene pojma nemamo?”.

A muškarci su odgovarali.

U nekoliko dana su hiljade muškaraca otkrivali svoje najtajnije tajne – a svaki je odgovor bio sve zabavniji. Ako si dosad mislila da nemaš pojma o muškarcima – nakon ovoga ćeš vjerojatno poželjeti da imaš manje pojma o tim “misterioznim bićima”. Međutim, neke muške tajne su sasvim zgodne. Ali, pročitaj sama…

1. Ponekad stoji tek tako

“Kad imamo erekciju, to ne znači uvijek da smo uzbuđeni. Ponekad stoji tek tako, a onda ga pitam: 'I, dečko, što je s tobom? Zašto si toliko napet?'”

2. Jutarnja erekcija

„Ako imaš sina, nemoj mu ulaziti naglo u sobu bez kucanja kako bi mu rekla da mora nešto pospremiti ili slično. Sigurno ima jutarnju erekciju i bio bi zahvalan da je ne mora sakrivati od majke. Daj mu barem 5 minuta”.

3. Mi zaista ništa ne mislimo!

“Kad nas pitate šta mislimo, a mi kažemo 'Ništa!', to zaista i mislimo. Nikada ne podcjenjuj sposobnost muškarca da cijelo vrijeme misli o ničemu”.

4. Trbušni ples

“Kad je vani vruće i kad vidiš muškarca kako smiješno vrti kukovima i bokovima, sigurno pokušava osloboditi svoje čvrsto zalijepljene znojne testise”.

5. Čežnja za dodirom

“Muškarci mogu očajno čeznuti za tvojim dodirom. Ako želiš svom partneru napraviti nešto dobro, onda pomiluj njegovu glavu, uzmi njegovu ruku te je stavi u svoje krilo ili ga primi pod ruku dok šetate. Kad sam u stresu ili kad se brinem o novcu ili što moram sve napraviti, takvi dodiri mi puno pomažu”.

6. Dugačko tuširanje

“Ako se jaaakooo dugo tuširamo, to ne znači da masturbiramo pod tušem. Muškarci jednostavno vole dugačko, vruće tuširanje”.

7. Previše pritiska

“Pod velikim smo pritiskom da moramo biti snažni i emocionalno stabilni. Podržavati druge i zarađivati puno novaca. Često ne znamo kako sve to svladati. I bojimo se. Ali, znamo da se od nas očekuje da se ne bojimo – i to nam čini još veći stres.

8. Jednostavno biti malo sam

“Ako želimo biti neko vrijeme sami, to ne znači da ne želimo uopće više biti s tobom. Jednostavno nam treba malo vremena bez ikoga”.

9. To je tako

“Muškarci vole skočiti da dotaknu rub vrata. Vjerojatno je to neka prapotreba”.

10. I mi osjećamo

“Muškarci također imaju problema s mentalnim zdravljem, depresijama, strahovima i svojim tijelom. Molimo vas da mislite na to. Mrzim živjeti u svijetu u kojem nije prikladno da muškarci pričaju o tome. Mnogi bismo pričali o tome kad bismo imali osjećaj da je to OK”.

11. Muški komplimenti

“I muškarci vole komplimente! Ništa mi ne uljepša dan više od slatkog komplimenta o nečem normalnom – poput moje frizure”.

12. Strah od pogrešnih interpretacija

“Jednostavno se bojimo da ćemo nešto pogrešno interpretirati. Ako neka žena flertuje sa mnom, u dilemi sam i pitam se: 'Misli li doista nešto sa mnom ili je tek dobre volje?'“.

13. Jednom spasiti svijet

„Ne bi vjerovala koliko često sanjam da jednom spasim svijet!“.

14. Bore smatramo lijepima

„Kao stariji muškarac ne očekujem od žena da izgledaju poput supermodela – i mi ćemo ostarjeti. Da, ponekad te vidim onako kako si izgledala prije 30 godina i svaka bora i nedostatak tada nestanu. Da, postoje trenuci u kojima svaku boru jasno vidim – ali znam kako je svaka nastala i smatram ih lijepima”.

15. Seks nije sve

„Seks nije jedino što želimo u vezi. Radije bih bio zajedno s nekim ko me razumije i povremeno ima volje za seks, nego s nekim s kim svaki dan mogu imati seks, ali se ne osjećam emocionalno povezano”.

16. Uhhhh…

“Uopće nemamo problema obrisati si s istim ručnikom lice i međunožje. Naravno da najprije pokušamo obrisati lice, a potom testise, ali ponekad se opet vratimo na lice i nadamo se da nećemo uloviti baš taj kontaminirani dio peškira”.

Dragi muškarci, hvala vam za uvid u vaš svijet! Sada smo puno pametnije – i sigurno nikada više nećemo posuditi peškir od vas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije