Oaza luksuza: Zavirite u unutrašnjost hotela za megabogataše

Radiosarajevo.ba
Oaza luksuza: Zavirite u unutrašnjost hotela za megabogataše
"Mi smo hotel sa sedam zvjezdica", kažu za sebe u šangajskom hotelu Wanda Reign on the Bund i eksterijer stvarno ostavlja bez daha.

Izgrađena od stakla i čelika, nastala u glavama britanskih dizajnera koji su gradili i ikonski stadion Wembley, Wandina vanjština posjetitelju daje dojam gotovo bezgraničnog luksuza, piše CNN

Ulazak u hotel goste vodi preko podova ukrašenih poludragim žadom, a okruženi su mramornim stupovima visokim desetak metara.

Zidovi hotela okićeni su brojnim slikama modernih kineskih umjetnika, a izložena su i brojna djela koja prikazuju Šangaj onako kako je izgledao u dvadesetim i tridesetim godinama prošlog stoljeća.

Pola milijarde dolara

Nakon tri godine gradnje i više od 500 milijuna dolara ulaganja, hotel je otvorio svoja vrata gostima na legendarnoj šangajskoj šetnici uz rijeku Huangpu.

U manje od šest mjeseci postao je najpoželjnije odredište novopečenih kineskih bogataša.

Kako piše CNN, jednog nedavnog subotnjeg jutra troje mladih Kineza pospano se spustilo u hotelski restoran na rani doručak.

Dvije mlade žene obukle su dizajnerske haljine, a zlatom ukrašene papuče su ih čuvale od hladnoće. Tik ispred njih hodao je mladić i glasno razgovarao na mobitel dok je stavljao hranu na pladanj.

Svi su bili mlađi od 30 godina što je i ključni pokazatelj kakve goste Wanda privlači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije