Novi trend u estetskoj hirurgiji: Ubrizgavanje injekcije vlastite krvi u lice

Radiosarajevo.ba
Novi trend u estetskoj hirurgiji: Ubrizgavanje injekcije vlastite krvi u lice
Foto: Arhiv / Ilustracija
Kim Kardashian je pobornica estetskog zahvata koji podmlađuje kožu tako što se ubrizgavaju injekcije vlastite krvi u lice.

A sada stručnjaci vjeruju kako se isti tretman može koristiti i za povećanje grudi. Za sada ovu proceduru nudi samo nekoliko klinika u Velikoj Britaniji.

Ona podrazumjeva vađenje krvi, razdvajanje plazme koja se potom ubrizgava u grudi. Vjeruje se da ova procedura stimulira prirodno zaliječenje tijela, proizvodnju kolagena, podmlađivanje tkiva koje je "oslabilo" kroz dojenje, gubitak težine i starenje, piše Daily Mail.

Procedura sada košta 1.200 funti i obećava dizanje grudi barem za jednu veličinu, traje jedan sat i oporavak je mnogo kraći, nego kod prave operacije povećanja grudi.

Dvadesetpetogodišnja Emily Edwards iz Stokea je kazala za Daily Mail kako nije voljela svoje grudi, posebno nakon dvoje djece i variranja težine kroz trudnoću, te je odlučila napraviti proceduru kojom je vrlo zadovoljna. Inače, ovakvo dizanje grudi traje oko 18 mjeseci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije