Nova turistička oaza u Hrvatskoj: Prijateljima šaljem da ne želim kući, ovo je divno

Radiosarajevo.ba
Nova turistička oaza u Hrvatskoj: Prijateljima šaljem da ne želim kući, ovo je divno
pixsell / Nova turistička oaza u Hrvatskoj: Prijateljima šaljem da ne želim kući, ovo je divno

„Dubrovnik i Split su mjesta za koja sam čuo. Nikada do sada nisam čuo za Osijek, divno je, upravo sam slao poruke svojim prijateljima iz Australije da želim duže ostati ovdje i ne želim ići kući. Divno mjesto“, rekao je John McAllister iz Tasmanije.

On je samo jedan od brojnih stranaca koji su otkrili Osijek i Slavoniju. Navala, naravno nije tolika kao na Jadranu, ali je turista sve više; dovoljno da mnogi mogu odustati od svog redovnog posla i živjeti od OPG-ova.

„Živjeli smo u Osijeku, pošto je obitelj generacijama prisutna u Osijeku. I znači od jednog totalno gradskog dječarca i bivšeg fotografa ja sam odlučio preseliti se ovamo, prvo posao preseliti ovdje, onda i obitelj. I nisam ni u jednom trenutku požalio”, rekao je vlasnik turističkog OPG-a, Richard Apelt, za RTL.

A što tačno privlači turiste u Slavoniju? Kako koga. Neki su oduševljeni netaknutom prirodom Kopačkog rita, druge je privukla kolijevka indoeuropske kulture kod Vučedola, a neki jednostavno uživaju o gastroponudi koju svijet tek otkriva.

„Ova je riba drugačija od norveškog lososa. Okusom mi je sličnija bakalaru. Vrlo je ukusna, jako mi se sviđa“, rekao je Olaf iz Norveške.

I sve to po cijenama koje ne skaču u nebo. No, najveći adut Slavonije je smještaj po mjeri ljudi, bez naguranih apartmana i samo Slavonci.

„Uistinu sam uživala ovdje. Bilo je vruće, ali prekrasno mjesto. Ono što mi se najviše svidjelo je hrana. Hrana i ljudi.  Smještaj ovdje je prekrasan. Jako prostran. Jako osoban. Volim biti ovdje. Kad idemo negdje domaćin je uvijek gostoljubiv i pristojan. Daje nam savjete gdje i što da obiđemo“, objasnila je Carrie Leung, piše Net.

No Slavonci u tome ne vide ništa neobično.

„Pa ja ne bih rekla da tu ima neke velike tajne. Mi smo po prirodi ovdje gostoljubivi ljudi. I samo trebate primiti svakog gosta koji vam dođe kao najboljeg prijatelja kojeg niste vidjeli jako dugo vremena i tko zna kad ćete ga opet vidjeti. Ja to radim, naši kolege to rade i gosti nam se onda i vraćaju jer oni to osjete.“ zaključila je vlasnica obiteljskog pansiona Jasmina Krkić Poznić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije