Norveška zabranila proizvodnju krzna, svi oduševljeni

Radiosarajevo.ba
Norveška zabranila proizvodnju krzna, svi oduševljeni
Instagram / PrtScr
Norveška je donijela odličnu odluku i zaustavila proizvodnju krzna.

Norveška ima razvijenu industriju krzna, a godišnje se proizvede velika količina i to onog dobivenog od lisice i kune. Upravo zato je odluka pala na zabranu proizvodnje krzna.

Donijela ju je premijerka Erna Solberg, a zatvorit će se i sve farme koje služe za uzgoj životinja od koji se dobiva krzno. Za zemlju koja je nekad bila poznata upravo po proizvodnji krzna, ovo je poprilično velik korak, piše The Guardian. 

Organizacija za zaštitu prava životinja Noah pozdravlja ovu odluku o okrutnoj proizvodnji krzna i kažu kako je ovo važna stvar. U Norveškoj postoji oko 200 farmi sa životinjama od kojih se radi krzno stoga je ova odluka i više nego dobro prihvaćena.

Neki poznati modni brendovi kao što je Gucci već su rekli kako će prestati koristiti krzno u svojim kreacijama i potražiti drugi alternativni materijal. S ovom odlukom su svi zadovoljni, a izgleda kako je novi odličan svjetski trend na pomolu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije