Nikad nije kasno: 86-godišnjakinja skinula 54 kilograma hodajući po stanu

Radiosarajevo.ba
 Nikad nije kasno: 86-godišnjakinja skinula 54 kilograma hodajući po stanu
Žena koja se većinu života borila s kilogramima, odlučila im je stati na kraj u poznim godinama i svojim primjerom potvrdila da nam za postizanje cilja treba samo jaka volja i kako su godine tek broj na papiru.

Nije se učlanila u teretanu niti uzela osobnog trenera, već je samo krenula hodati po svom jednosobnom stanu. Prvo što bi ujutro napravila bilo je 3000 koraka od dnevnog boravka do kuhinje i natrag i tako nebrojeno puta.

Na mršavljenje se odlučila u svojim 70-ima nakon što joj je liječnik rekao da je u stanju koje prethodi dijabetesu.

"I kao dijete sam bila najdeblja u razredu i puno sam patila zbog toga.  Nisam znala kako da prestanem jesti. Govori 86-godišnja Jessica Slaughter iz St.Luisa u Missouriju.

Nakon što ju je liječnik upozorio da će, ako ne promijeni navike, dobiti dijabetes, Jessica je prestala jesti meso i krenula svakodnevno hodati po stanu. Unuka joj je za dodatni poticaj kupila narukvicu koja mjeri korake i Jessica ponosno pokazuje svojih 3000 koje napravi svakog jutra. 

Smršala je 54 kilograma i idući joj je cilj potaknuti vršnjake da usvoje zdrave navike jer nikada nije kasno poboljšati kvalitetu svog života. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije