Nestrpljivi mališan požurio: Urolog porodio ženu u avionu

Radiosarajevo.ba
Nestrpljivi mališan požurio: Urolog porodio ženu u avionu
Doktor Sij Hemal porodio je u avionu koji je letio iz Indije do SAD-a ženu koja je na svijet donijela dječaka Jakea.

Hemal je tokom leta planirao odgledati film, popiti čašu šampanjca i spavati, ali se zbog nestrpljivog mališana ništa od toga nije dogodilo. 

Nakon što je osoblje aviona potražilo pomoć ljekara, Hemal je shvatio da bi mogao biti od koristi 41-godišnjoj Tojin Ogundip, koja je dobila trudove. 

"Žalila se na bolove u leđima. Prvo sam pomislio da je u pitanju kamen u bubregu, ali kada mi je rekla da je trudna, shvatio sam da je riječ o trudovima. Kada se razmak između njih smanjio na samo dva minuta, bilo mi je jasno da će se poroditi u avionu", izjavio je Hemal za CNN. 

Hitno slijetanje zahtijevalo bi dvosatno skretanje u američku vojnu bazu na Azorska ostrva pa je umjesto toga osoblje prebacilo trudnicu u prvu klasu, gdje je bilo manje putnika i više prostora, a do aerodroma JFK ostalo je četiri sata leta. 

porod1.jpg - undefined

Iako je Hemal urolog, ovo je bio njegov osmi porođaj. 

"Bila sam opuštena, jer sam znala da sam u dobrim rukama. Učinili su sve što bi uradili ljekar i babica da sam bila u bolnici. Možda čak i više od toga“, rekla je Ogundip, koja se porodila 17. decembra. 

Majka i beba prebačeni su u bolnicu odmah nakon slijetanja, a vijest je objavljena mjesec dana kasnije.

beba.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije