Nestala 17 dana: Mislili su da je mrtva, a onda se dogodio filmski završetak

Radiosarajevo.ba
Nestala 17 dana: Mislili su da je mrtva, a onda se dogodio filmski završetak
Foto: ABC / Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja

Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja. Nestanak je prijavio njezin dečko, Ben Konkol, kada se ona nije pojavila na večeri. 

Hiljade volontera, policajaca, vatrogasaca i pasa nakon prijave krenuli su pretraživati gustu šumu oko staze kraj koje su pronašli njezin parkirani automobil. U potragu su bili uključeni i ronioci, lovci, dronovi, helikopteri...

Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja - undefined

Foto: ABC: Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja

"Počeli smo gubiti nadu. Kada su me nazvali, prvo sam mislio da se šale, jednostavno nisam mogao vjerovati. Teren na kojem se izgubila jako je težak i u tim šumama jako se lako izgubiti", rekao je Amandin otac, John Eller, nakon što je potraga završila.

Amanda je prijateljima ispričala da se pokušala vratiti do auta kada je shvatila da se izgubila. To je pokušavala dva dana.

"Nakon toga, odustala je od potrage za autom i počela tražiti vodu", ispričala je Amandina prijateljica Katie York i nastavila:

- Trećeg dana, Amanda se poskliznula i pala s visine od 6 metara te slomila nogu i razderala meniskus u koljenu. Nakon toga, fokusirala se samo na potragu za vodom i hranom. Četvrtog dana, iznenadna bujica vode odnijela joj je cipele pa je ostala bosa. Rekla nam je da joj je najgora bila hladnoća. Spavala je u veprovom brlogu gdje se pokrila raznim raslinjem kako bi se ugrijala. Najviše je priželjkivala da kiša prestane jer je bila obučena samo u tanki top i tajice.

Vodu je pila iz potoka kojeg je pratila kroz šumu i nadala se da ću ju odvesti do oceana, a jela je divlje jagode i guave. Jedan dan pronašla je i dva moljca pa ih je pojela. Svako jutro se budila i govorila si da će to biti dan kada će se vratiti kući i svaku večer je bila ljuta jer nije uspjela. 

Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja - undefined

Foto: ABC: Instruktorica joge s Mauija na Havajima Amanda Eller, nestala je 9. maja

Na kraju ju je pronašao helikopter oko 11 kilometara zračne linije od staze na kojoj se izgubila, ali zbog teškog i neravnog terena, njoj je bilo kao da je prošla oko 50 kilometara.

"Visjeli smo sa svake strane helikoptera i gledali na sve strane kada smo ju odjednom ugledali kako nam maše i viče. Bilo je kao u filmu", ispričala je ekipa iz helikoptera koji ju je pronašao, pišu 24sata.

Amanda je kasnije ispričala da je i prije čula helikoptere kako ju traže, ali da im se nije uspjela pokazati. U bolnicu je stigla prilično izudarana, ali mentalno u odličnom stanju.

Sada se oporavlja od povreda i uskoro će ju pustiti kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije