Neobični rekorder: U 83. godini postao otac, supruga mu mlađa 50 godina

Radiosarajevo.ba
Neobični rekorder: U 83. godini postao otac, supruga mu mlađa 50 godina
Amir Omidvar iz Irana postao je otac u nevjerovatnoj 83. godini života i kako kaže to mu je najbolji “dar od Boga”.

Omidvar je živio u jednom selu u Aberkouhu kada se prvi put oženio u 23 godini. Njegova prva žena je umrla u 2001. godini nakon 50 godina zajedničkog braka, prenosi OanaNews.

Tolike godine braka zajedno, on i njegova bivša (preminula) supruga nisu imali djece jer žena nije mogla da rodi. On ni u snovima nije htio da je napušta, samo što joj Bog nije podario da kao većina žena na svijet donese dijete.

Nakon tri godine od njezine smrti Omidvar se oženio po drugi put i sada je napokon postao otac. Njegov sin, kojem je tek 16 dana i kojem je dao ime Mohammad Esmaeis savršeno je zdrava beba.

S druge strane, ono što je još neobičnije u cijeloj priči jeste njegova supruga Panah, kojoj je tek 30 godina i koja mu je rodila zdravog dječaka.

Ona kaže kako joj je nebitna činjenica da njezin suprug previše star za nju i da je on mlad duhom i da joj je priuštio sladak život kakav je i sanjala.

Pomalo neobičan par, složit ćete se, ali ako je suditi po djetetu, funkcionira.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije