Nekadašnja misica iz Moskve udala se za kralja Malezije: Prešla na islam

Radiosarajevo.ba
Nekadašnja misica iz Moskve udala se za kralja Malezije: Prešla na islam
Foto: Daily Mail / Ruska kraljica ljepote Oksana Voevodina postala je prva dama Malezije kada se udala za kralja ove zemlje Muhammada V od Kelantana

Ruska kraljica ljepote Oksana Voevodina postala je prva dama Malezije kada se udala za kralja ove zemlje Muhammada V od Kelantana (49). Oksana ima 25 godina i ponijela je titulu misice Moskve 2015. godine, a radila je kao model u Kini i Tajlandu. Na islam je prešla ranije ove godine.

Mlađa je 24 godine od svog izabranika čije puno ime glasi Tengku Muhammad Faris Petra ibni Tengku Ismail Petra.

Vjenčanje je bilo bez alkohola, a sva hrana je bila halal. Kralj je bio obučen u malezijsku tradicionalnu nošnju, a mlada je nosila predivnu bijelu vjenčanicu. Ceremonija je održana 22. novembra u koncertnoj u moskovskom predgrađu Barvikha, piše Daily Mail.

Prva dama Voevodina je rekla da misli da muž mora biti glava porodice i ne smije zarađivati manje od žene. Uzela je muslimansko ime Rihana i postavila je svoju fotograiju sa hidžabom na društvenim mrežama.

Malo je poznato o Rihani, osim što je diplomirala na Fakultetu za biznis na elitnom ruskom Univerzitetu za ekonomiju Plekhanov.

Mediji iz Kuala Lumpara su naveli da će od sada biti poznata kao Rihana Oxana Gorbatenko.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije