Neistraženo ostrvo na kojem žive najsretnija bića

Radiosarajevo.ba
Neistraženo ostrvo na kojem žive najsretnija bića
Foto: Pixabay / Ostrvo Rottnest u Australiji

Onima koji traže destinaciju koja ne vrvi od turista, s prelijepom prirodom, mnogo neodoljivih životinjica i mnogo sunca, australijsko ostrvo Rottnest može djelovati kao zanimljiva ideja. 

Da biste stigli do Rottnesta treba vam dvadesetak minuta plovidbe trajektom za grad Frimantl ili 90 minuta od Perta.

Moguće je putovati i unajmljenim automobilom ili krenuti biciklom s pogledom na pješčane plaže.

Mogućnosti za zabavu u vodi je mnogo, od posmatranja egzotičnog podvodnog svijeta kroz ronilačku masku do "jahanja" tirkiznih talasa na dasci. Više od 400 vrsta riba, 20 vrsta korala, 9 različitih morskih trava priprema predstavu za sve one koji požele da zarone.

Najbolje mjesto za posmatranje delfina je Cape Vlaming. Zalivi Strikeland, Salmon ili Stark popularni su zbog surfovanja, piše punkufer.hr. Dovoljno je staza i za pješačenje.

Rottnest je poznat i po quokkama koje se tako dobro zabavljaju da su ih ljubitelji životinja proglasili najsretnijim bićima na svijetu. Dlakavi starosjedioci jugozapadne Australije potpuno su bezopasni i prijateljski su raspoloženi prema ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije