Zaglavile na aerodromu: Zbog operacija im nisu priznali pasoše

Radiosarajevo.ba
Zaglavile na aerodromu: Zbog operacija im nisu priznali pasoše
Društvenim medijima u Kini dijele se fotografije triju Kineskinja koje su zapele na aerodromu u Južnoj Koreji nakon estetskih operacija.

Naime, službenici nisu ženama dozvolili odlazak iz zemlje jer, nakon operacija, više ne izgledaju kao na fotografijama koje imaju na pasošima. Klinike za estetsku kirurgiju u Južnoj Koreji su poznate u svijetu i navodno jedne od najboljih. Zbog toga ne čudi da puno žena, najviše iz Kine i Japana odlazi u tu zemlju na operacije. Iako sve zvuči nevjerovatno, o ovom nesvakidašnjem događaju pisao je i Independent.

Malo njih samo operira nos, stavlja umetke u obraz ili si daje ubrizgati botoks, a velika većina traži da im se operira cijelo lice. Zbog toga osoblje na aerodromu ima puno posla. Većina klinika je to riješila tako da pacijenticama izdaje certifikate kojima garantiraju da su to iste osobe. U certifikatu se navodi lokacija bolnice u kojoj su bili, koliko su tamo vremena provele kao i broj pasoša.

No ženama koje su "zapele" u zračnoj luci nije pomogao niti certifikat. One su se u zračnoj luci pojavile nedugo nakon operacije s nateklim licima i sa zavojima na glavi. Izazvale su lavinu komentara.

"S tako nateklim licima ne bi ih ni vlastita majka prepoznala", napisao je jedan komentator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije