Naše bake klele su se u ove trikove: 12 znakova da nosite djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Naše bake klele su se u ove trikove: 12 znakova da nosite djevojčicu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Prije nego što vam doktor potvrdi spol bebe, vjerovatno neće proći ni dan, a da se nećete zapitati da li nosite dječaka ili djevojčicu. Kako bi vam pomogli u pronalaženju odgovora na ovo pitanje, izdvojili smo za vas nekoliko starih vjerovanja koja otkrivaju najveću trudničku tajnu - kog spola je beba, piše Yumama. Naravno, nijedna od pomenutih tvrdnji naših baka, nije potvrđena, ali nam to ne smeta da se bar zabavimo u iščekivanju našeg čeda, zar ne?!

Koža lica

Kćerka krade ljepotu majci, govorile su naše bake, te ako vam se u trudnoći pojave akne ili imate problem sa pigmetnim mrljama, postoji vjerovatnoća da ćete dobiti jednu ljepoticu.

Okruglasto lice

Lice može da na još jedan način "otkrije" pol bebe. Ukoliko vam se višak kilograma prvo vidi na licu, vjerovatno nosite djevojčicu.

Mučnine

Buduće mame djevojčica obično pamte trudničke dane po čestim i teškim jutarnjim mučninama.

Položaj spavanja

I položaj spavanja može otkriti pol - ukoliko radije spavate na desnoj strani, veća je vjerovatnoća da nosite djevojčicu.

Količina stresa

Trudnice koje nose djevojčice obično su smirenije i pod manjim stresom, tako da ukoliko ste opušteni, smišljajte žensko ime.

Oblik trudničkog stomaka

Ukoliko je beba smještena "visoko", a stomak širi i vidi se s leđa, bake kažu - to je djevojčica!

Izbor hrane

Da li uživate u slatkišima, a limun naprosto obožavate? Ukoliko je odgovor "da", uskoro očekujte malu princezu!

Izgled dojke

Primijetili ste da vam je desna dojka u trudnoći veća ili da su vam bradavice tamne? To navodno ukazuje da ćete dobiti kćerku.

Nesvjesni pokreti

Legenda kaže da možete otkriti kog pola je beba kada pokažete svoje ruke. Ukoliko dlanove nesvjesno okrenete ka gore - stiže devojčica. Također, postoji vjerovanje da će buduće mame koje iskoračuju lijevom nogom dobiti kćerke.

Nježne ruke

Meke i glatke ruke navodno znače da nosite djevojčicu.

Emotivna trudnica

Ukoliko prolazite kroz jake promene raspoloženja tokom trudnoće, očekujte kćerku.

Starije dijete

Ukoliko već imate sina koji stalno grli vaš stomak, u vama raste djevojčica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije