NASA izdala saopćenje povodom 'smaka svijeta' najavljenog za danas

Radiosarajevo.ba
NASA izdala saopćenje povodom 'smaka svijeta' najavljenog za danas
Arhiv / Ilustracija
Više puta godišnje teoretičari zavjere “predviđaju“ smak svijeta, a sve su češća vjerovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, tačnije u subotu.

Vjerovali ili ne, morala je da se oglasi i NASA zvaničnim saopćenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta X ili Nibiru ne postoji i samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju.

“Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvjesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udari u Zemlju. U pitanju su internet zavjere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primijećena prije više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza niti naučne osnove za ove tvrdnje“, navodi NASA.

Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da „udari“ u Zemlju – od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije