Napokon se saznalo šta je s blizankama koje je majka prodala prije 18 godina

Radiosarajevo.ba
Napokon se saznalo šta je s blizankama koje je majka prodala prije 18 godina
Foto: The Sun / Naslovnica britanskog lista The Sun iz 2001. godine

Bliznakinje koje su prodane preko interneta britanskom paru, pronađene su u u Americi nakon 18 godina od šokantne nagodbe.

Kiara and Keyara Wecker su imale samo šest mjeseci kada su prodate za malo više od 8 hiljada funti Judith i Alan Kilshaw 2001. godine, piše britanski The Sun.

Ovaj medij je ekskluzivno objavio ovu priču davne 2001. godine nakon što ih je navedeni bračni par odveo u Buckley u Sjevernom Walesu u Velikoj Britaniji. Iako je sve izgledalo kao da je priča došla do kraja, na koncu - djevojčice su završile kod para koji ih je jako volio. Ipak nije bilo tako jer je krenula velika borba po sudovima kome će zapravo pripasti ove  djevojčice.

 Naslovnica britanskog lista The Sun iz 2001. godine - undefined

Foto: The Sun /  Naslovnica britanskog lista The Sun iz 2001. godine

Otkriveno je da ih je njihova majka Britanka Tranda Wecker prodala drugom paru u SAD-u. Naime, bliznakinje je prvo prodala paru u Californiji – Richardu i Vickie Allen, koji su ih pošli i odgajati kao svoje. Samo nakon dva mjeseca, njihova majka ih je preuzela i prodala za duplu sumu novca Britancima Alanu i Judith.

Obje porodice su potraživale prava na bliznakinje. Bebe Belindu i Kimberley je porodica Kilshaw dovela u Britaniju. Tamo su ozakonili sebe kao njihove roditelje na sudu u Sjevernom Walesu. 

U bitku za djevojčice bio je uključen i FBI, tako da su djevojčice bile vraćene u SAD gdje su bile kod udomitelja u Missoriju. Daily Mirror je naveo da djevojke imaju 18 godina i da žive pod drugim imenima, kao i da studiraju. Majka koja ih je usvojila rekla je da su odrasle u predivne mlade žene. Navedeno je da je djevojkama dozvoljeno da vide svoju majku, ali da one to ne žele.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije