Napisao pismeni rad: Sanjao sam da mi je frižider pun hrane

Radiosarajevo.ba
Napisao pismeni rad: Sanjao sam da mi je frižider pun hrane
I dok mislimo da tinejdžeri nemaju pojma što se oko njih događa i da žive bezbrižno u svom svijetu, iz Srbije stiže pismo koje govori suprotno.

Šesnaestogodišnji učenik Ugostiteljske škole u Kragujevcu Lazar Božić napisao je zadaću koja je postala viralna. "Kada je nastavnica zadala temu, pola sata nisam znao što bih pisao, a onda mi je sinula ideja", priča ovaj talentirani mladić, prenosi Blic.

Na temu "Stojim sa strane i posmatram", Lazar je napisao sastav s kojim se može poistovjetiti dobar dio stanovništva na ovim našim prostorima.

"Ponekad mi dođe da naglas zaplačem kada vidim kakvo je stanje. Svakog dana se nadam da će jednom biti bolje. Budim se, sanjao sam još jedan u nizu neostvarenih snova. Sanjam kako je frižider pun namirnica koje nama osiguravaju život. Svi smo složni i na okupu. Majka i otac užurbano kreću na posao, vodeći računa da ne zakasne ni minutu", piše Lazar u zadaći koju je profesorica ocijenila peticom. Sastav je pročitao i Lazarev 25-godišnji brat Nemanja te ga objavio na društvenim mrežama.

"Najteže mi to što gledam porodicu kako se muči, a ja im ne mogu pomoći. Mojim prijateljima sve je omogućeno - ekskurzije, kupovine pred školu, ljetovanja. Moja porodica se trudi da mi pruži koliko može", kaže Lazar novinarima Blica koji su htjeli upoznati ovog mladića.

I njegova majka komentirala je neočekivanu popularnost svog sina i situaciju u kojoj se nalaze. "Bilo nam je drago, ali se i bojimo raznih komentara. Mi se trudimo da se situacija u kojoj se nalazimo ne osjeća, ali dijete je očito vrlo ozbiljno shvatilo kako živimo. Šalili smo se s njim da će sada možda netko doći provjeriti je li stvarno frižider prazan. Živimo kako živimo, tako je kako je", kaže majka 16-godišnjaka koji ima velike planove za svoj život.

Nije htio upisati niti jednu drugu školu, nego Ugostiteljsku jer želi završiti fakultet i jednog dana otvoriti školu kuhanja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije