Nakon bezazlene depilacije bila je primorana na amputaciju noge

Radiosarajevo.ba
Nakon bezazlene depilacije bila je primorana na amputaciju noge
Foto: SWNS / Tanya nakon dužeg vremena živi bez bolova

Depiliranje nogu za mnoge žene rutinsko je održavanje svakodnevne higijene. Međutim, iskustvo Tanya Czernozukow (43) ukazuje na to da bi trebali biti mnogo pažljiviji. 

Naime, nakon što se malo zarezala prilikom brijanja nogu 2014. godine došlo je do inficiranja rane i pojave bakterije zbog koje je ostala bez dijela tijela.

U početku nije previše obraćala pažnju na ranu koja nije zarastala i postajao sve veći, sve dok situacija nije postala sasvim ozbiljna, odnosno dok se rana nije počela pretvarati u "ogromnu rupu" na njenoj nozi.

Više od godinu dana doktori su pokušavali zaustaviti infekciju koja se, uprkos naporima, širila na njenoj nozi. 

Trpila je užasne bolove, i u izjavi za britanske medije kazala je da je pokušala sve kako bi zaustavila infekciju, no bezuspješno. Na njenoj nozi formirao se čir koji je prouzrokovao gangrenu. 

Tanya je u svojoj ispovjesti kazala kakao je na kraju molila doktore za operaciju, odnosno amputaciju. 

"U roku od nekoliko sedmica sve je bilo zeleno i crno od gležnja do koljena. Bol je bila paklena. Sjedila sam s nogom u plastičnoj vrećici kao u horor filmu," izjavila je nesretna žena kojoj je desna noga amputirana iznad koljena.

Na svu sreću, amputacija je zaustavila infekciju te Tanya iz engleskog dana Breaston ponovo živi normalnim životom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije