Najveći ziheraši: Ovi horoskopski znakovi najviše igraju na sigurno

Radiosarajevo.ba
Najveći ziheraši: Ovi horoskopski znakovi najviše igraju na sigurno
Foto: Profimedia / Ilustracija
Česte promjene, neizvjesnost i okus opasnosti nisu svakome privlačni. Bikovi, Djevice i Jarci nerado preuzimaju rizik bilo da je riječ o imovini, bilo emocijama

Djevica

Razumne i analitične, Djevice mrze neizvjesnost i nesigurnost. Prezirno će odmahnuti rukom ako im ponudite da ulože kapital u nešto što bi im u budućnosti moglo donijeti bogatstvo ili im nanijeti štetu. Radije će do kraja radnog vijeka ostati na istom radnom mjestu, nego se otisnuti u pustolovinu s neizvjesnim ishodom. Prilikom procjene situacije više uzimaju u obzir moguće negativnosti, a na sretne okolnosti uopće ne računaju.

Jarac

Jarci su prožeti brojnim strahovima i sputani kočnicama. Spektar njihovih strahova počinje strahom od bijede i ovisnosti pa ih najviše plaše poslovni rizici i nesigurna novčana ulaganja. Nikad neće uložiti nijednu marku u nešto što dobro ne poznaju ili nosi izglede za gubitak. Ne vole ni kad neko iz njihove okoline poduzima nešto rizično jer se boje da bi se to moglo negativno odraziti i na njihovu situaciju. Skloniji su rizicima u ljubavi i seksu

Rak

Spori, oprezni i nesigurni, Rakovi se nerado upuštaju u rizične pothvate. Nepovjerljivi su prema svemu novom, a kad donose sud o nečemu stranom i nepoznatom, oslanjaju se na intuiciju. Smatraju rizikom sve što ih izvlači iz kolotečine. Draža im je sigurna sutrašnjica nego iznenađenja, makar bila ugodna. Najviše ih plaši kockanje s ljubavlju i porodicom pa će u širokom luku zaobilaziti ono što bi moglo ugroziti njihovu ljubavnu vezu ili pokvariti porodične odnose.

Bik

Obožavatelji lagodnog života, Bikovi nisu veliki pobornici izleta u nepoznato. Većinom su nespremni i nesnalažljivi kad su posrijedi promjene i uzbuđenja. Teško će pristati živjeti u potpunu neznanju o onome što će biti sutra. U velikoj se mjeri rukovode materijalnim vrijednostima pa najvećim rizicima smatraju potrošnju, ulaganja i promjenu posla. Vole igrati na sigurno znajući da će im ulog biti vraćen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije