Najstarija stjuardesa na svijetu proslavila 60 godina rada

Radiosarajevo.ba
Najstarija stjuardesa na svijetu proslavila 60 godina rada
Žena koja je poznata kao najstarija stjuardesa na svijetu odlikovana je od kompanije American Airlines, a također su joj i priredili zabavu povodom 60 godina rada.

Bette Nash, odlikovana je u prošlog petka u svom “dijamantskom jubileu”, povodom 60 godina rada na Ronald Reagan nacionalnom aerodromu u Washingtonu. Kazala je da je karijeru počela sa Eastern Airlinesom koji će kasnije postati dio American Airlinesa.

“Morate imati određenu visinu, određenu težinu. Postalo je užasno. Dobijete nekoliko kilograma i stalno se morsate vagati. Ako se udebljate mogli ste bez plate ostati”, kazala je Nash za WJLA-TV.

Nash je dodala da je cijelu karijeru letjela na jednoj liniji od Washingtona do Bostona, što je pomoglo kao samohranoj majci.

“Imam hendikepiranog sina. Željela sam biti kući svaku noć. To nije bio moj izbor”, dodala je Nash.


Kazala je da je umalo izgubila posao 1989. godine kada je Eastern Airlines odlučio da ukine tu liniju, ali je njenu karijeru spasila tada kratko-trajajuća kompanija Trump Shuttle, u vlasništvu sadašnjeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koja je odlučila zadržati tu liniju.

Potom je firma U.S. Airways preuzela liniju i na kraju je American Airlines to uradila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije